Sollicitatiegesprek: do's & don’ts


Zo. Je hebt eindelijk besloten om toch maar voor dat horecabaantje te gaan. Goede keuze! En al helemaal wanneer je kiest voor Feestgemak. Zoals we eerder al schreven, nemen we je in deze blogserie mee door allerlei fases van het werken in de horeca. In de vorige blog bespraken we al waarom het werken in de horeca zo leuk is. In deze blog helpen we je met het scoren van die leuke bijbaan.

Goed. Keuze gemaakt, nu door naar stap twee. Solliciteren. Spannend! Dat denk jij waarschijnlijk, maar dat vinden wij allemaal reuze meevallen. We snappen de spanning, maar dat is nergens voor nodig. Zeker niet omdat we nu een aantal do’s en don’ts  met je delen, zodat je je goed kan voorbereiden op je gesprek.

1. Eerste indruk
Net als wanneer er gasten binnenkomen in een restaurant zijn de eerste 5 minuten erg belangrijk. Dit is de eerste indruk die je achter laat en deze 5 minuten zullen niet snel vergeten worden. Stel je zelf netjes voor (het handen schudden skippen we nog even in verband met corona😊). Verzin een andere originele manier om je voor te stellen. Maak oogcontact en bovenal laat zien dat je zin hebt in het gesprek. Solliciteer je bij Feestgemak? Zorg dat je goed voorbereid bent en neem je CV, legitimatiebewijs en bankpas alvast mee. Zo kunnen we je na een goed gesprek zelfs meteen inschrijven en kan je ook snel aan de slag!

2. Kleding 
Strak in pak is echt niet nodig, maar strak in trainingspak ook niet. Een middenweg is perfect. Het is belangrijk dat je iets draagt waar jij je goed in voelt, maar denk wel even na welk beeld je wilt afgeven.

3. Te laat komen
Geen tip, maar een absolute don’t. Heeft dit echt toelichting nodig? We snappen natuurlijk dat het soms kan zijn dat je ketting eraf ligt of de brug open staat, maar stuur ons even een appje om te zeggen dat je wat later bent.

4. Geen interesse meer
Heb je in de tussentijd een andere baan gevonden of is er een andere reden dat je geen interesse meer hebt? Stuur dan even netjes een berichtje dat je niet komt. Je weet natuurlijk nooit hoe de toekomst loopt en mocht je later toch alsnog willen solliciteren, voorkom je dat je niet wordt uitgenodigd omdat je de vorige keer niet kwam opdagen.

5. Toon dat je interesse hebt en enthousiast bent
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jou, maar vinden het ook leuk om wat vragen van jou te beantwoorden. Wat wil je graag van ons weten? Daar kan je thuis natuurlijk even over nadenken. En enthousiast zijn? Dat is vrij makkelijk bij zo’n leuke baan, maar bedenk waarom deze baan zo goed bij jou past. Werken omdat je moet van je ouders of omdat het handig is om geld te verdienen is inderdaad een reden, maar daarmee laat je niet merken waarom je juist deze baan wilt.

Na het lezen van deze tips ben je helemaal voorbereid op een sollicitatiegesprek bij Feestgemak. Kom jij laten zien dat je wat aan deze tips hebt gehad? Solliciteer dan nu via onderstaand contactformulier. Nicole neemt dan zo snel mogelijk contact met je op!


Meld je nu meteen aan voor de leukste horeca bijbaan! 🎉

Vertel ons wie je bent en Nicole, Sam of Fijke neemt contact met je op. Hopelijk tot snel!

en ik ben geboren op
Ik woon in en ben te bereiken
via en