Waarom werken in de horeca (ook in deze tijd) zo leuk is!

Hey jij daar!

Leuk dat je deze blog, die gaat over hoe leuk het werken in de horeca is, leest. Niet alleen in het algemeen, maar vooral bij Feestgemak natuurlijk! Zo zijn we dan ook wel weer. Deze blog is deel één van een serie waarin we je de komende maanden van begin tot het eind meenemen in het proces. Van de overweging om in de horeca aan de slag te gaan tot een aantal tips en tricks die je tijdens je klussen enorm kunnen helpen. Zo geven we je tips voor je sollicitatiegesprek en je eerste werkdag en bespreken we een aantal vaardigheden die je als Feestgemakker onder de knie moet hebben.

Goed, over tot de orde van de dag. Waarom is het werken in de horeca nou zo leuk? En hoe zit dat eigenlijk in deze tijd. We horen je denken: corona is pas twee jaar in ons leven, zijn jullie niet een beetje late to the party? Daar kunnen we een lang of kort antwoord op geven, maar voor het gemak zullen we het kort houden. Ja, daar zijn we inderdaad laat mee. Maar zoals je weet: beter laat dan nooit. Dus hier komt ‘ie, onze redenen waarom het werken in de horeca superleuk is:

Je maakt vrienden voor het leven
Natuurlijk heb jij al een gezellige vriendengroep, maar werken in de horeca is een verrijking voor je sociale leven. Jij en je collega’s maken namelijk de meest gekke, leuke en gezellige, maar soms ook zware werkdagen met elkaar mee. Dat schept toch een band.

Flexibele werktijden
Hoe chill dat je niet van 9 tot 5 op kantoor hoeft te zitten!? De ene week werk je op woensdag en zaterdag en de week erop misschien wel op dinsdag en zondag. Superfijn dat je je eigen rooster kan bepalen. Tenminste, als je bij Feestgemak werkt!

Gezellige naborrels en feestjes
Vaak sluit je je werkdag met zijn allen af met een welverdiend drankje, superleuk! Dan spreek je nog even de avond door en komen al gauw de leukste verhalen en grappen boven tafel. Naast de borrels zijn we in de horeca ook niet vies van een goed feestje. En niet om op te scheppen, maar onze personeelsfeesten zijn wel echt het allerleukst!

Goed voor je communicatieskills
Communication is key! Je moet niet alleen goed kunnen communiceren met je collega’s, maar je leert ook omgaan en communiceren met veel verschillende type mensen. Van jong tot oud en van super gezellige tot toch best wel lastige gasten. Ga daar eens mee om!

Je leert goed omgaan met stress
In de spits (nee, niet op de snelweg maar in een restaurant tussen 18.00 en 20.00 uur ongeveer) kan het hartstikke druk zijn. Ondanks de goede communicatie tussen jou en je collega’s kan het toch best stressvol zijn. Gelukkig leer jij hier als geen ander mee omgaan. Ook heel handig buiten je werk om!

Lekker salaris (en vergeet de fooi ook niet!)
Eerlijk is eerlijk, werken is leuk maar dat doen we zeker niet gratis! De meeste mensen zullen werken in de horeca en rijk worden niet per se gelijk aan elkaar linken. Maar je kan zeker goed verdienen met een bijbaan in de horeca! Wij vinden dat hard werken beloond moet worden, daarom bieden wij je een lekker salaris die je ook nog eens wekelijks uitbetaald krijgt!

Je leert denken in oplossingen
Laten we corona er dan toch ook nog maar even bij betrekken. Als deze tijd ons iets heeft geleerd, is het wel om te denken in oplossingen. Natuurlijk doen we dat in de horeca altijd al: een gast is niet tevreden, je moet bij drie tafels tegelijk zijn of je hebt dubbel gereserveerde tafels. Elke dag komt onze creativiteit van pas. En zo ook de afgelopen twee jaar. We moesten een paar maanden dicht, de maanden die we weer open mochten waren drukker dan ooit en toen kwam er nog een klap: weer een paar maanden de deuren op slot. En toen? Op zoek naar andere mogelijkheden, er moet toch geld in het laatje komen en de banen moeten worden behouden. Gelukkig zijn we zo goed in het bedenken van oplossingen: veel zaken gingen over op afhalen en bezorgen en er werden nieuwe concepten bedacht. En wij? Onze Feestgemakkers bleken echt makkers te zijn, een groot deel is al die tijd gebleven. Ze zijn aan de slag gegaan in andere sectoren en hebben onder andere als bron- en contactonderzoeker gewerkt. En daar zijn wij best een beetje trots op.

We snappen natuurlijk dat het in deze tijd, met alle maatregelen, misschien een beetje gek voelt om te gaan solliciteren naar een bijbaan in de horeca, maar met bovenstaande redenen hopen we je toch overtuigd te hebben. Blijf vooral denken aan alle gezelligheid, het fijne salaris en de flexibiliteit. Tot de horeca weer volledig open is, bieden we je vervangend werk. En wanneer we weer mogen ben jij de eerste die staat te shinen op de allerleukste locaties. En dat allemaal in een Feestgemak-outfit natuurlijk!

We zien je graag terug bij de volgende blog!


Meld je nu meteen aan de voor leukste horeca bijbaan!

Vertel ons wie je bent en Nicole, Sam of Fijke neemt contact met je op. Hopelijk tot snel!
Hoi! Mijn naam is
en ik ben geboren op
Ik woon in en ben te bereiken
via en